KVC- Göğüs Hastanesi

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Konya Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniğimizde virüs, parazit, bakteri ya da mantar gibi mikroorganizmaların sebep olduğu rahatsızlıkların tanı, tetkik ve tedavi hizmetleri yürütülmektedir. Hastanemizin üstün fiziki yapısı ve sağlık bakım hizmetleri imkânları ile çağımızın teknolojik cihazları kullanılarak en güncel yaklaşımlarla hastalarımızın tedavileri sağlanmaktadır.

Kliniğimizde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji poliklinik hizmeti, KVC - Göğüs Hastanesi Z Blok Zemin Katta 2 adet poliklinik odasında verilmektedir.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Servislerimiz, KVC - Göğüs Hastanesi Z Blok Zemin Kat ve 4. katta yer almaktadır. Zemin katta bulunan servisimizde tüm odalar tek kişilik olup, 2 tanesi solunum yolu izolasyonuna imkân veren özel havalandırma sistemi de içermekte ve toplamda 12 oda ile hizmet vermektedir. 4. kattaki servisimizde kliniğimize ait çift kişilik 2 oda ve tek kişilik 7 oda olmak üzere toplamda 11 yatak bulunmaktadır. Odaların tamamı lavabo, banyo-tuvalet, televizyon, buzdolabı ve refakatçi istirahatini de sağlayacak şekilde tefriş edilmiştir.

Kliniğimizde Tanı ve Tedavisi Yapılan Hastalıklar

·        Menenjit

·        Sepsis

·        Üriner Sistem Enfeksiyonları

·        Deri Yumuşak Doku Enfeksiyonları

·        Kronik Viral Hepatitler

·        Enfeksiyoz İshaller

·        Bruselloz (Brusella)

·        Sıtma

·        Tularemi

·        Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA)

·        HIV, AIDS

·        Organ Transplantasyon Hastalıkları

·        Kemik - Eklem Enfeksiyonları

·        Nedeni Bilinmeyen Ateş

·        Hastane Kaynaklı Enfeksiyonlar

gibi hastalıkların tanı, takip ve tedavileri yapılmaktadır.

Poliklinik ve servislerimizde yatan hasta takibi yanı sıra iş akışımız ağırlıklı olarak hastanede yatan ve enfeksiyon düşünülen hastalarımıza konsültasyon hizmeti verilmesi şeklindedir. Yoğun Bakım Üniteleri gibi özellikli birimlerimizde belirli günlerde rutin vizit yapılarak enfeksiyon açısından takip ve tedavi önerileri sunulmaktadır. Bu kapsamda Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı (EHU) onayı gerektiren antimikrobiyal tedavilerin onayları 7 gün 24 saat yapılmakta ve dirençli enfeksiyonlar için kullanılan ve rapor gerektiren antimikrobiyal tedavilerin raporları çıkarılmaktadır. Kliniğimizde tanısal olarak Lomber Ponksiyon yapılabilmekte ve kronik hepatit hastaların karaciğer iğne biyopsisi, ultrasonografi eşliğinde Girişimsel Radyoloji tarafından yapılabilmektedir.

Bölüme Bağlı Üniteler

Enfeksiyon Kontrol Komitesi (EKK); EKK Başkanı, tüm enfeksiyon hastalıkları uzmanları ve EKK hemşirelerinden oluşmaktadır. Enfeksiyon Kontrol Komitesi faaliyetleri arasında; yoğun bakım ünitesi ve özellikli birimlerde invaziv alet ilişkili enfeksiyonların ve çoklu ilaç dirençli patojenlerle gelişen enfeksiyonların sürveyansı, enfeksiyon kontrol koruma programları, hastane geneli temizlik ve dezenfeksiyon hizmetleri, tüm klinik ve laboratuvar birimlerinde enfeksiyon kontrol uygulamalarının denetimi, sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların önlenmesi ile ilgili gerekli eğitimlerin verilmesi hizmetleri yer almaktadır.

Nasıl Muayene Olurum?

KVC-Göğüs Hastanesi Z Blok Zemin Kattaki polikliniklerimize; Alo182 MHRS aranarak canlı operatörlerden veya MHRS mobil uygulamasından, hastanemizin poliklinik katında bulunan KİOSK sistemi üzerinden randevu aldıktan sonra sekreter kayıt bankosundan kayıt yaptırarak muayene olabilirsiniz.

Doktorlarımız

·        UZM. DR. ARZU TARAKÇI (İdari Sorumlu)

·        UZM. DR. MİHRİBAN ŞENGÖZ

·        UZM. DR. MUHAMMET RIDVAN TAYŞİ