24 Nisan 2023

Konya Şehir Hastanesi, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’na bağlı Üçüncü basamak sağlık hizmet sunucu olarak 05.08.2020 tarihinde hizmete açılmıştır.

616.000 m2 alan üzerine kurulmuş olan Konya Şehir Hastanesi, 412.187m2 kapalı alana sahiptir. Altı blok ve bloklar arası bağlantı biriminden oluşan 1250 fiili yatak kapasiteli hastanemizde; 74 farklı dalda 330 poliklinik odası, 266 yoğun bakım yatağı, 14 doğum ünitesi, 48 ameliyathanesi, 15 yataklı yanık ünitesi, 723 ofis, 1250 araç kapasiteli kapalı otopark ve bir heliport alanı bulunmaktadır.

Konya Şehir Hastanesinin belirlemiş olduğu misyon ve vizyona uygun olarak yapılandırılma çalışmaları devam etmekte olup, ayrıca; Anjiyografi Ünitesi, Nükleer Tıp Ünitesi, Girişimsel Radyoloji Ünitesi, Tüp Bebek Merkezi, Perinatoloji Kliniği, Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi (GETAT), Böbrek Taşı Kırma Merkezi (extracorporeal shock wave lithotripsy), Yanık Merkezi, Su Altı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Ünitesi, Radyasyon Onkolojisi, Gastroentoroloji Cerrahisi, El Cerrahisi, Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi, Hemodiyaliz Ünitesi, Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü, Sigara Bırakma Polikliniği, Diyabet Eğitim Merkezi Gebe Okulu gibi özellikli sağlık hizmetlerini de bünyesinde barındırmaktadır.

Konya Şehir Hastanesi kurulduğu günden bugüne toplumun artan sağlık ihtiyaçlarını, en ileri teknoloji ve tıbbi imkânlarla karşılamak için çalışmaktadır. Modern hastane olanakları ve nitelikli sağlık insan gücü kapasitesi kullanılarak günde yaklaşık 6000-7000 poliklinik hastasına ve 1400-1800 acil servis hastası olmak üzere günlük yaklaşık on bin hastaya sağlık hizmeti sunmaktadır. Yıllık ortalama 78.000 ameliyat yapılmakta, ameliyatların %5i A grubunda yer alan büyük ameliyatlardır. Konya Şehir Hastanesi nitelikli insan gücü kapasitesi olarak 692 hekim, 1320 hemşire, 236 ebe ve 598 yardımcı sağlık personeli ile hizmet vermeye devam etmektedir.

Konya Şehir Hastanesi; nitelikli iş gücü, geniş ve modern fiziksel kapasite ve ileri teknolojik tıbbi uygulamaların yanı sıra, hasta güvenliği, hasta memnuniyeti, klinik etkinlik ve hasta çalışan odaklı bir yaklaşım sergilemekte olup, sadece bölgesinde değil, uluslararası sağlık turizmi kapsamında da hizmet vermek için çaba göstermekte, alanında lider bir sağlık kuruluşu olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.