Konya Şehir Hastanesi’nde İlk Kanser Ameliyatı Gerçekleştirildi
30 Aralık 2020

Konya Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanları Prof. Dr. Adil Kartal, Doç. Dr. Kemal Arslan ve kliniğin asistan hekimleri hastanedeki ilk kanser ameliyatını gerçekleştirdi.

Pankreas kanseri tanısı koyulan Elmas Başkaya (70) ve mide kanseri tanısı konularak ameliyata alınan Urkiye Uçar (62) gerçekleştirilen başarılı operasyonlar ile sağlıklarına kavuştu. Gerçekleştirilen operasyonlarda kanser hücrelerinin tamamen temizlendiğini söyleyen Doç. Dr. Kemal Arslan, ameliyat olan hastaların 2 ay sonra gerçekleştirilecek kemoterapi sonrasında sağlıklarına kavuşacaklarını söyledi.

Pankreas kanseri ameliyat sonrasında Elmas Başkaya, ameliyat öncesinde yemek yiyemediğini, vücudundaki ağrılar sebebiyle yürüyemediğini söyledi ve operasyon sonrası sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

Mide kanseri tanısı ile girdiği ameliyatla ağlığına kavuşan Urkiye Uçar ise, günlük hayatıma kavuştuğumda çocuklarımla torunlarımla bol bol zaman geçireceğini, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Konya Şehir Hastanesi’nin açılmasında, ameliyatın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ettiğini söyleyerek, Allah sağlık çalışanlarımızı başımızdan eksik etmesin dedi.

Elmas Başkaya Konya’nın Ereğli ilçesinden gelirken, Urkiye Uçar Aksaray’dan Konya Şehir Hastanesine sevk edildi.

Sağlık alanında önemli atılımlar gerçekleştiren Konya, Şehir Hastanesinin de hizmete başlamasıyla birlikte çevre il ve ilçelerden gelen hastalara da ev sahipliği yapıyor.