Genel Hastane

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Konya Şehir Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniğimizde, bünyesinde ve alanımız dâhilinde yer alan tüm hastalıkların tanı ve tedavi hizmetleri tam donanımlı hekimler tarafından yürütülmektedir. Hastanemizin üstün fiziki yapısı ve sağlık bakım hizmetleri imkânları ile çağımızın teknolojik cihazları kullanılarak en güncel yaklaşımlar ile hastalarımızın tedavileri sağlanmaktadır.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği; Poliklinik, Acil Servis, Yataklı Servis ve Ameliyathane Birimlerinde hizmet vermektedir. Kliniğimizde yapılan özellikli ameliyatlar ve cerrahi dışı estetik uygulamalar ile bölgenin aranan klinikleri arasında yer almaktadır.

Kliniğimizde 1 Doktor Öğretim Üyesi, 3 Uzman Doktor, 1 Servis Sorumlu Hemşiresi, 10 Servis Hemşiresi, 6 Ameliyathane Hemşiresi, 2 Poliklinik Hemşiresi, 1 Sağlık Teknikeri ve 3 Tıbbi Sekreter görev yapmaktadır.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Poliklinik Hizmeti; Genel Hastane A Blok Zemin Katta 3 poliklinik odasında verilmektedir. Polikliniğimiz bünyesinde 1 adet Pansuman Odası ve Küçük Cerrahi Müdahale Odası bulunmaktadır.

Genel Hastane A Blok 4. Katta 1 adet Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Yataklı Servisimiz bulunmaktadır. 9 tek kişilik ve 6 çift kişilik odalarda toplam 21 yatak sayısı ile hastalarımıza hizmet verilmektedir. Odaların tamamında lavabo, banyo-tuvalet ve her hastaya ait televizyon, buzdolabı ve refakatçi koltuğu mevcuttur. Yatağa bağımlı ya da bilinçsiz hastalara, güçsüz bireylere vücudun temizlenmesi için kullanılan 1 adet Sedyeli Banyo Odası servisimizde yer almaktadır.

Merkez Hastanemizin 1.Kat Ameliyathanesinde 2 ve 2. Kat Ameliyathanesinde 2 olmak üzere toplam 4 adet ameliyat odamız bulunmaktadır. Merkez Binasının 1. Kat Ameliyathanesinde yer alan 2 adet ameliyat odamızda; hastalarımızın lokal anestezi altında, aynı gün içerisinde taburcu olabilecekleri Göz Kapağı Estetiği, Kitle Çıkartılması, İz Düzeltilmesi ve Kulak Estetiği gibi cerrahi işlemler uygulanmaktadır. Ameliyat odalarımız modern ekipman ve tıbbi cihazlar ile donatılmış olup, enfeksiyonlardan korunmak için Enfeksiyon Kontrol Komitesi ile beraber en üst düzeyde güvenlik önlemleri alınmıştır.

Kliniğimizde, Tüm Vücutta Onarım, Yeniden Şekillendirme ve Estetik işlemleri yapılmaktadır. Kesilerin Onarılması, Cilde ve Yumuşak Dokuya Ait Kitlelerin Çıkartılması, Doğumsal Anomalilerin Cerrahi Tedavileri, Cilt ve Yumuşak Doku Malign Tümörlerinin Cerrahi Tedavisi, Kafa Yüz Kemik Kırıklarının Tedavisi gibi Rekonstrüktif Cerrahilerin yanında estetik işlemler de kliniğimizde uygulanmaktadır.

Göz Kapağı, Kulak, Burun, Meme Estetiği en sık uygulanan cerrahi işlemlerdir. Bunun yanında Yüz Germe, Kilo Kaybı ve doğumlardan sonra yapılan Karın, Kol, Uyluk Germe Ameliyatları, Genital Estetik, Yağ Dolgusu ve Liposuction (Liposakşın) cerrahileri de hastanemizde yapılmaktadır. Cerrahi dışı estetik uygulamalardan Botoks, PRP Tedavi işlemleri de yine hastanemizde uygulanabilmektedir.

Kliniğimizde Yapılan Özellikli İşlemler

·     Botoks

·     PRP

·     Yağ Dolgusu