Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi

Tüp Bebek Merkezi (IVF)

Tüp Bebek Merkezi (IVF)

Sağlık Bakanlığınca Haziran 2012 tarihinde ruhsatlandırılaran Tüp Bebek Merkezi’miz Konya Şehir Hastanesi bünyesine Eylül 2020 yılında taşınmış ve Ocak 2021 tarihinde hasta kabulüne başlamıştır.

Kliniğimiz Konya’da Sağlık Bakanlığına bağlı hizmet veren tek Tüp Bebek Merkezi olmakla birlikte hastanemiz içinde yaklaşık 1000 m²‘lik bir alanda bölgenin tüm ihtiyaçlarını karşılaması düşünülerek tasarlanmış, geniş, ferah, konforlu ve standartlara uygun olarak kurulmuştur.

Deneyimli ekibimiz ve modern tıbbi laboratuvarımızla birlikte, Konya şehri ve çevresinde çocuk sahibi olmak isteyen ancak henüz bu hayali gerçekleştiremeyen infertil çiftlere yönelik ekonomik ve etkili tedavi imkânları sunarak, hastalarımıza umut olmaya devam etmektedir. Merkezimiz sadece Tüp Bebek Merkezi olarak değil, bir İnfertilite Kliniği olarak da hizmet vermektedir.

Amacımız; çiftlerin çocuk sahibi olma isteklerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak ve bu süreci kolaylaştırmaktır. İnfertilite tedavilerinde sunduğumuz modern yaklaşımlar ve rehberlik sayesinde, çiftlerin duygusal ve fiziksel zorlukları en aza indirilirken olumlu bir deneyim yaşamalarını sağlamak hedefimizdir. Toplumun sağlığını ve ailelerin mutluluğunu artırmaya yönelik bu çabalara devam ederek, gelecekte de daha fazla çiftin hayalini gerçekleştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz.

Tüp Bebek Merkezi olarak, kuruluşumuzdan bu yana bilimsel ve uluslararası standartlarda kanıtlanmış en güvenli ve modern yöntemleri uygulayarak, hastalarımızın mahremiyetine ve sağlığına büyük bir özen göstermekteyiz. Alanında uzmanlaşmış 8 hekim ve deneyimli ekibimizle birlikte, hastalarımıza yüksek kalitede tedavi ve destek sunmaktayız.

Merkezimiz, en iyi sonuçları elde etmeye odaklanarak hizmet vermektedir. Dünya standartlarına uygun kaliteli tedavileri, özel merkezlere kıyasla daha makul fiyatlarla sunma amacıyla; ileri düzeyde kanıtlanmış yöntemlerle çiftlerin çocuk sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştürmeye yardımcı olmak için çaba sarf etmekteyiz. Hastalarımızın mutluluğu ve sağlığı her zaman önceliğimiz olmakla birlikte bu değerleri koruma ve ileriye taşıma yolundaki kararlılığımızla faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Kliniğimizde 2 Doktor Öğretim Üyesi, 6 Uzman Doktor, 2 Biyolog, 2 Laborant, 2 Bayan Hemşire, 2 Bayan Klinik Destek Personeli, 2 Bayan Destek Personeli ve 4 Sekreter görev yapmaktadır.

Kliniğimiz, Tüp Bebek Merkezi poliklinik hizmeti, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi G Blok 1. Katında yer alan 2 poliklinik odasında sunulmaktadır. Bünyemizde; Kan Alma Odası, Hasta Görüşme Odası, Bekleme Salonu, 2 adet Ameliyathane (TESE, OPU), Embriyoloji Laboratuvarı ve Androloji Laboratuvarı bulunmaktadır. Ayrıca, işlem öncesi ve sonrasında hastalarımızın rahatça dinlenebileceği 6 yatak kapasiteli 3 Hasta Odası, 2 Sperm Verme Odası, Aşılama Odası ve hastalarımızı karşılayan Sekreterlik Bankosu bulunmaktadır. Tüm bu alanlar, hastalarımıza konforlu ve etkili bir tedavi süreci sunmak amacıyla tasarlanmıştır.

Merkezimize başvuran çiftler, sekreterlerimiz tarafından karşılanıp, başvuru dosyaları açıldıktan sonra tedavi süreci ve Tüp Bebek işlemleri hakkında bilgilendirilir. Bu aşamada kayıtları alınır ve gerekli işlemler başlatılır. Erkek hastalarımız, tetkik ve muayene için Androloji Polikliniğine yönlendirilirken, kadın hastalarımızın muayenesi ve ultrasonografisi poliklinikte gerçekleştirilerek tetkikleri istenir. Elde edilen sonuçlarla, çiftin durumunu birlikte değerlendirerek tedavi en uygun tedavi planlanır. Tüp Bebek raporu alabilmek için, yasa gereği belirlenen kriterleri sağlayan çiftlere özel rapor hazırlanır. Belirlenen yönetmelikte belirtilen gerekli tetkikler ve belgelerin tamamlanmasıyla birlikte, çiftler devlet destekli tüp bebek tedavisi ve uygulamasına alınırlar. Aynı zamanda, ücretli bir tedavi talep eden hastalara da gereken hizmet sunulur. Bu şekilde, çiftlerin en uygun ve etkili tüp bebek tedavisi sürecini geçirmelerini sağlamak için gerekli adımlar atılmış olur.


Tedavi sürecinde hastalarımıza sunulan hizmetler şu adımları içermektedir:

OPU İşlemi Sonrası Bilgilendirme

Tedaviye alınan hastalarımıza OPU (Oocyte Pıck –Up) işlemi sonrası elde edilen yumurtaların sayısı, kalitesi, olgunluğu ve toplam sperm sayısı, sperm kalitesi, sperm hareketliliği hakkında detaylı bilgi verilir.

ICSI ve TESE Bilgileri

Yumurtaların döllenmesi için ICSI (İntrasitaplozmik Sperm Enjeksiyonu) yöntemi ile bu işlem sonucunda elde edilen döllenmiş yumurta sayısı hakkında bilgi sunulur. Ayrıca, sperm sorunları yaşanması durumunda yapılan TESE (Cerrahi Sperm Arama) işlemi sonucu hakkında da bilgi aktarılır.

Embriyo Gelişimi Bilgileri

Tedavinin devam ettiği günlerde, hastalarımızın embriyo sayıları, kaliteleri ve dondurulacak embriyolar hakkında bilgilendirilir. Bu aşamada hastalarımızın olası soruları cevaplanır.

Embriyo Transfer Planlaması

Klinik ve laboratuvar ekibimizin önerisi ve hasta çiftimizin tercihleri doğrultusunda en uygun embriyo transfer zamanı belirlenir. Bu aşama hastalarımızla birlikte planlanır.

Gebelik Kontrolü

Embriyo transferinden yaklaşık 15 gün sonra, kan testi ile hastalarımızın gebelik durumu kontrol edilir. Bu sonuçlar doğrultusunda tedavi sürecinin başarısı değerlendirilir.

Hastalarımızın tedavi sürecinde yaşadığı her aşama hakkında detaylı ve anlaşılır bilgilendirme sağlanarak, kendilerine en iyi şekilde destek olunur.

Tüm işlemler Sağlık Bakanlığının belirlediği yönetmeliklere uygun olarak yapılmakta ve İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafında altı ayda bir denetlenmektedir.

Gerekli görülen hastalarda infertilite ameliyatları genellikle Laparoskopi ve Histeroskopi yöntemleri ile infertilite ekibi tarafından yapıldıktan sonra gerekli tedavileri planlanmaktadır. Yumurta toplama işlemi anestezi altında ağrısız olarak yapılmaktadır.


Tüp Bebek Merkezimizde Yapılan İşlemler

•        OPU (Oocyte Pıck –Up) Yumurta Toplama

•        ICSI (İntrasitaplozmik Sperm Enjeksiyonu) Mikroenjeksiyon

•        Rutin Sperm Elde Etme Yöntemleri

•        TESE, MESA (Cerrahi Sperm Arama)

•        Embriyo ve Oosit Ko-Kültürü

•        Embriyo Frezing – Thawing

•        Sperm Frezing- Thawing

•        TESE Materyali Frezing- Thawing

•        Oosit Frezing- Thawing

•        Assisted Hatching (AH) Yardımlı Tutunma İşlemi

•        Spermiyogram

•        Sperm Yıkama ve Boyama Yöntemleri

•        Yumurtalık Uyarımı ve IUI (İntrauterin İnseminasyon) Aşılama

•        PRP Hazırlama ve Uygulama gibi hücresel tedaviler uygulanmaktadır.


Kliniğimizde Kullanılan Teknolojik Cihazlar

•        Laminar Flow Hood Cihazı (Yüzeyi Isıtmalı)

•        İnkübatör Cihazı

•        Stereoskopik Mikroskop

•        Ters Işık (İnverted) Mikroskop

•        Mikromanipülatör Sistemi

•        Toksik Gaz Filtreleme Sistemi Cihazları

•        Faz Kontrast Laboratuvar Mikroskobu

•        Santrifüj Cihazı

•        Ameliyathane Mikroskobu


NOT: Tüp Bebek Merkezi (IVF)  hekimlerimizi görmek için lütfen "Tıbbi Birimler" bölümünü ziyaret ediniz.


 Klinik İletişim Bilgileri

 

Konumu

İletişim

Dahili

Poliklinik

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi / G Blok / 1. Kat

0 (332) 310 50 00

41647 / 41646

İşlem Odası

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi / G Blok / 1. Kat

0 (332) 310 50 00

 

Adres

Akabe Mah. Adana Çevre Yolu Cad. No:135 42020 Karatay / KONYA

 

07 Haziran 2024