Merkez Hastane

Sigara Bırakma Polikliniği

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 1,3 milyar insan sigara kullanmaktadır. Sigara kullanımı başta kalp ve solunum yolu hastalıkları olmak üzere 20’den fazla kanser türüne neden olmakta ve her yıl 8 milyondan fazla insan sigara kullanımına bağlı ölmektedir. 1,2 milyon insan da sigara kullanmadığı halde sigara dumanına maruz kaldığı için yaşamını yitirmektedir. Tüm çocukların yarısı sigara dumanına maruz kalırken, yılda 65.000 çocuk pasif içiciliğe bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmektedir.

Sigaranın içinde bulunan nikotin hızlı ve yüksek düzeyde bağımlılığa neden olmakta, sigarayı deneyen 4 kişiden 3’ü bağımlı hale gelmektedir. Sigara içen bireylerin %80’ni sigarayı bırakmayı istemekle birlikte ancak %8’i destek almadan sigarayı bırakabilmektedir. Sigara bırakma sürecinde alınan profesyonel tıbbi destek sigara bırakma oranlarını 4-6 kat artırmaktadır.

Sigara bırakma evreleri kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bazı bireylerde daha kolay ve sıkıntısız geçebilen bu süreç, bazı bireylerde daha zor ve yorucu olabilir. Sigara bırakma sürecinde bireyin kararlı olması en önemli etken olmakla birlikte sigara bırakma yöntemi, alınan profesyonel tıbbi destek, çevresel koşullar da büyük bir önem taşımaktadır. Sigara bırakma sürecinin başında bireylerde görülen ısrarlı sigara içme isteği, stres, gerginlik, uykusuzluk, depresif ruh hali, konsantrasyon güçlüğü, ağız yarası gibi problemler alınan tıbbi destekle daha kolay aşılabilmektedir. Sigara bırakma polikliniğimiz sigara bırakma sürecinin her aşamasında hastalarımıza hizmet vermektedir.


Tanı ve Tedavisi Yapılan Hastalıklar
Tütün ve diğer tütün ürünleri kullanımı


Kliniğimiz Hangi Hastalıklara Bakar?

Polikliniğimiz sigara bağımlılığı hastalığına bakmaktadır.


Özellikli İşlemler 
Sigara bırakma polikliniğimizde Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen Sigara bırakma ilaçları ücretsiz olarak verilmektedir. Polikliniğimizde sadece ilaç tedavisi değil davranış tedavileri ile de hasta görüşmeleri yapılmaktadır.


Nasıl Muayene Olurum?
Hastalarımız Alo 171 sigara bırakma hattı ve Alo 182 merkezi hastane randevu sistemi üzerinden Konya Şehir Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniğine randevu alarak polikliniğimize başvurabilirler.
Telefon ile randevu alan hasta geldiğinde bazı formları doldurduktan sonra görüşmeye alınır. Görüşmeler yaklaşık 20-30 dakika sürer. İlk  ay daha sık olmak üzere hastalar üç ay boyunca takip edilirler.


NOT:  Sigara Bırakma Polikliniği hekimlerimizi görmek için lütfen "Tıbbi Birimler" bölümünü ziyaret ediniz.


Klinik İletişim Bilgileri

 

Konumu

İletişim

Dâhili

Poliklinik

Merkez Hastane / Zemin Kat

0 (332) 310 50 00

20124

Adres

Akabe Mah. Adana Çevre Yolu Cad. No:135 42020 Karatay / KONYA

 

10 Haziran 2024