18-24 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası
21 Eylül 2023

Başhekim Yardımcımız Sayın Uzm. Dr. Semra ARIBAŞ, “18-24 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası” dolayısıyla önemli bilgilendirmelerde bulundu.

“18-24 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası” nın önemine vurgu yapan Başhekim Yardımcımız Sayın Uzm. Dr. Semra ARIBAŞ: “Hastanemiz olarak, bu haftayı işitme engelli bireylerin haklarına saygı göstermek, toplumsal farkındalık oluşturmak ve onları desteklemek amacıyla bir fırsat olarak değerlendiriyoruz.

Unutulmamalıdır ki, işitme engelli bireylerin yaşam kalitesinin güçlendirilmesi, toplumumuzun daha kucaklayıcı ve adil bir yapıya dönüşmesinin bir parçasıdır. İşitme engelli bireylerin haklarına duyduğumuz saygının ve toplumumuzun bu değerli fertlere olan taahhüdümüzün bir yansımasıdır. Hastanemiz olarak, her bireyin en üst düzeyde sağlık hizmetine erişim hakkına sahip olduğuna olan inancımızı yinelemek istiyoruz.

Bizler, sağlık hizmetlerimizi sunarken iletişimin kritik önemini biliyoruz. İşitme engelli hastalarımızın tedavi süreçlerini daha etkin bir şekilde yönetmeleri için gereken tüm imkânları sağlamak, bizim önceliklerimiz arasında yer alıyor.

İşitme cihazı kullanan hastalarımızın ihtiyaçlarına karşılık vermek, onları daha etkin bir şekilde anlamak ve destek sağlamak amacıyla hastanemizin bina giriş ve çıkış kapılarının hasta danışma bankosunda arka plan gürültüsünü önleyici "İndüksiyon Döngü Sistemi" cihazlarımız bulunmaktadır. Bu sistem sayesinde, birçok işitme cihazı kullanan hastalarımızın iletişim ihtiyacını karşılamada büyük kolaylık sağlamaktayız.

Ayrıca hastanemiz çalışanlarına yönelik olarak, İl Sağlık Müdürlüğü’müz tarafından yönetilen ve hastanemiz iş birliği ile yürütülen 2023 yılı için ikincisi planlanan "İşaret Dili Eğitimi" programının yakın bir tarihte düzenleneceğini bildirmek isterim. Uluslararası İşitme Engelliler Haftası'nı kutluyor, işitme engelli bireylerin haklarına olan desteğimizi yineleyerek, daha kapsayıcı ve eşitlikçi bir sağlık hizmeti sunma amacımızı belirtmek istiyorum.

Tüm çalışma arkadaşlarımızı, bu önemli konuda birlikte hareket etmeye ve tüm engelli hastalarımızın yaşamlarını iyileştirmek adına elbirliğiyle çalışmaya davet ediyorum.” dedi.

• DSC_3884.JPG
  • DSC_3902.JPG