Hastanemizde, 14 yaşındaki hastamıza “Omurga Cerrahisi Ameliyatı” başarıyla gerçekleştirildi.
13 Eylül 2023

Konya’da yaşayan 14 yaşındaki Kardelen Uzundere, omurga eğriliği sorunu ve artan ağrıları nedeniyle hastanemize başvurdu. Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde ameliyat olarak şifa buldu.

Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanımız Opr. Dr. Haluk YAKA; “Hastamız sırtında halk arasında kamburluk olarak da bilinen “Kifoz Rahatsızlığı” nedeniyle kliniğimize getirildi. Ağrıların ve sırtındaki çıkıntının artması ile ailesi tarafından kliniğimize başvurdular. Gerekli tetkiklerden sonra, hastanın ilerlemiş kifoz rahatsızlığının olduğu tanısını koyduk. Son 2-3 yıl içinde sırtında çıkıntı ve omurga eğriliği sorunları daha da artmış. Artık ameliyatsız tedavilerin fayda etmeyeceği sebebiyle, hastamızı ameliyata hazırladık ve ameliyatını gerçekleştirdik. Başarılı bir ameliyat sonrasında, hastamızın omurga eğriliğini normal açılara getirdik. Füzyon dediğimiz, kemiklerin birbirine kaynamasını bekleyeceğiz. Şu anda hastamız düzgün bir duruşa sahip. Yürüyebiliyor ve günden güne ağrıları azalıyor. 2-3 hafta içerisinde ağrıların daha da azalmasını bekliyoruz.” dedi.

Hastanemizin Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Zeki GÜLTEKİN de; “Kliniğimiz, 2022 Eylül ayından itibaren “Eğitim Kliniği” olarak hizmet vermektedir. Kliniğimizde birçok ileri düzey özellikli ameliyat yapmaktayız. Konya Şehir Hastanesi’nde “Omurga Cerrahisi” başarıyla yapılmaktadır. Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği olarak bunu yapan başarılı bir ekibe sahibiz.” dedi.

• 14-yasindaki-kardelen-konya-sehir-hastanesinde-sifa-buldu-002.jpg