Hastanemizin Çocuk Kalp Sağlığı ve Cerrahisi Merkezi; “İç Anadolu’nun Kalbi Oldu.”
29 Ağustos 2023

Hastanemizin bünyesinde bulunan ve Türkiye’deki sayılı birimlerden biri olan Çocuk Kalp Sağlığı ve Cerrahisi Merkezi’nde tarihi anlara tanıklık edildi. 2 gün içerisinde çoğu il dışından olmak üzere hastanemize gelen ve doğuştan kalp rahatsızlığı bulunan 8 bebek, başarılı geçen kalp ameliyatlarıyla yeniden hayata bağlandı. Bebekler; Denizli, Antalya, Diyarbakır, Sivas, Kayseri, Şanlıurfa gibi illerden 112 ve hava ambulansları ile hastanemizin Çocuk Kalp Sağlığı ve Cerrahisi Merkezi’ne sevk edildi.

Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Doktorlarımız Op. Dr. Murat ŞİMŞEK, Op. Dr. Hüseyin DURSİN ve ekibi tarafından saatler süren operasyonlar sonucu bebekler yeniden yaşama tutundu. Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi İdari Sorumlusu Op. Dr. Murat ŞİMŞEK, 8 kalp ameliyatının da başarılı geçtiğini ifade ederek “Bebeklerimizin hepsi yeni doğan hastası. Bebeklere, pediyatrik hipoplastik arkus aorta tamiri, pulmoner atrezi, yapay pulmoner arter yapılması, patent duktus kapatılması, aort koarktasyonu ameliyatları yapıldı. Bu ameliyatlarda iki gün gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleştirildi. Ameliyatlar başarılı geçti ve bebeklerimizin takibi sürüyor” söylemlerinde bulundu.

• WhatsApp Görsel 2023-08-28 saat 10.16.28.jpg
  • WhatsApp Görsel 2023-08-28 saat 10.16.27-.jpg