Konya Şehir Hastanesi 3 Yılda 6 Milyon Hastaya Hizmet Verdi.
16 Ağustos 2023

Hastanemiz Sağlık Bakanlığına bağlı üçüncü basamak sağlık hizmet sunucusu olarak Ağustos  2020 tarihinde hizmete açılmıştır. Toplam 1250 yatak kapasitesi, 74 farklı branşta 308 poliklinik odası, 266 yoğun bakım yatağı, 14 doğum ünitesi, 49 ameliyathane ve heliport alanı gibi pek çok imkânı bünyesinde bulundurmaktadır.

Konya Şehir Hastanesinin Konya'nın lokomotif kuruluşu konumuna geldiğini belirten İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Sayın Mehmet KOÇ, önemli açıklamalarda bulundu: “Hastanemiz, sağlık adına önemli hizmetlere imza atmakta ve referans hastane olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte.” dedi.

2023 Yılının ilk 6 ayında, birçoğu il dışından olmak üzere 1 milyon 432 bin hastaya hizmet veren hastanemiz, 3 yılda toplam 6 milyon 67 bin 917 kişiye şifa dağıtmak için hizmet sundu. Kadromuzda 480 hekim, 319 asistan, bin 500'ün üzerinde ebe ve hemşire olmak üzere toplam 5 bin 64 çalışanı ile vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.

Sağlık turizmi açısından önemli potansiyele sahip olan hastanemiz, İç Anadolu Bölgesi’nin referans hastanelerinden biri olup, milyonlarca vatandaşımıza hizmet vermeye devam etmektedir. Antalya, Isparta, Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir gibi daha birçok ilden gelen hastalarımızın tedavilerini üstlenmekte, başarılı geçen operasyonlar sonucu hastalarımızın sağlığına kavuşmasında şifa üssü olmaktadır.

Bünyemizde; Kemik İliği Transplantasyon (KİT) Merkezi, Yanık Merkezi, Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Ünitesi, Çocuk Kalp Damar Cerrahisi, Girişimsel Nöroloji, İnme Merkezi gibi pek çok özellikli birimleri ile bölgesel çapta hizmet veren hastane konumundadır.

• 3-kopyajpg.png
  • 2023-Kemik-İliği.png