Hastanemizde, Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Kapsamında Eğitim Gerçekleştirildi.
19 Haziran 2023

Bakanlığımız Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından hastanemiz konferans salonunda, İlimiz Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Sayın Mustafa PARLAYICI, Konya Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Sayın Oğuzhan GÜNENC, Hastanemiz Sağlık Turizmi Birim Sorumlusu Sayın Prof. Dr. Mehmet Ali ERYILMAZ, Konya’nın merkez ve ilçe hastanelerinin yönetici ve ilgili çalışanlarından oluşan 180 kişinin katılımıyla geniş çaplı bir eğitim etkinliği düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasında Başhekim Yardımcısı Sayın Dr. Abdullah ÖZTÜRK;

“Türkiye Yüzyılı vizyonunda sağlık turizminin çok önemli bir yer tuttuğunu, Türkiye’nin gerek altyapı, gerekse teknoloji ve nitelikli sağlık insan gücü kapasitesi olarak çok iyi bir noktada olduğunu, Konya Şehir Hastanesi olarak bu alanda üzerlerine düşen görevi en iyi bir şekilde yerine getirme gayreti içerisinde olacaklarını” ifade etti.

Programın birinci bölümünde, Bakanlığımız Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Turizmi Koordinasyon ve Yabancı Uyruklu Hastalar Birim Koordinatörü Sayın Oğuzhan KAYA tarafından katılımcılar ile “Sağlık Turizminde Bakanlık Vizyonu, Kamu Hastanelerinde Sağlık Turizmi Politikaları, Hizmet Süreçleri ve Hedefler ile Hizmetin Organizasyonu” konularında bilgi paylaşımı yapıldı.

Programın devamında, Sağlık Tesislerinde Eksik ve Hatalı Uygulamalar, Kamu Hastanelerinde Sağlık Turizmi Politikaları, Hizmet Süreçleri ve Hedefler, Yabancı Hastaların Fiyatlandırma ve Faturalandırma işlemleri, TDMS / Sağlık Turizmi Gelirlerinin Muhasebeleştirilmesi ve Tek Düzen Muhasebe Sistemi başlıkları ele alındı.

Konular Finansal Analiz ve Faturalandırma Dairesi Başkanlığı Biriminden Sayın Sevgi ÖLMEZ, Döner Sermaye Bütçe Ve Muhasebe İşlemleri Dairesi Başkanlığı TDMS Biriminden Sayın İbrahim KARAĞLI tarafından katılımcılar ile paylaşıldı. Son derece başarılı geçen eğitim programı soru-cevap bölümü ile sona erdi.

• _DSF0905.jpeg
  • _DSF0900.jpeg