Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya’nın Adı Karatay’da Yaşatılacak.
14 Haziran 2023

Karatay Belediyesi tarafından yapılan; Nakipoğlu Şehit Uzm. Dr. Ekrem KARAKAYA Sağlıklı Hayat Merkezi düzenlenen törenle resmi açılışı gerçekleştirildi. Programa, Başhekimimiz Sayın Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan GÜNENC, Hastane Yönetimi ve sağlık çalışanları katılmıştır.

Birçok fonksiyonuyla birlikte söz konusu tesisin Karatay’a kazandırılmış olmasının takdir edici bir durum olarak niteleyen Konya Valisi Sayın Vahdettin ÖZKAN; “En kutsal sağlık hizmetini yerine getirirken şehadet şerbetini içen Uzm. Dr. Ekrem KARAKAYA kardeşimize böyle vefa ve kadirşinasın gösterilmiş olması ayrıca üzerinde durulması gereken bir husustur. İnsanımızın yaşam standartlarının iyileştirilmesi konusunda verilecek en güzel hizmet sağlık kamu kuruluşlarıdır. Bu hizmetlerin iyileştirilmesi, tarih boyunca süregelen bir gelenektir. Sağlık kamu hizmetinin etkinleştirilmesi, yaygınlaştırılması ve hizmet kalitesinin artırılması yönünde önemli çalışmalar yürütülüyor. Bunun yanında eğitim, etik, motivasyon, hedefe odaklanma ve iyi bir iletişim de çok önemli kavramlardır. Sağlık kamu hizmetlerinin öncüleri olan sağlık çalışanlarımızın, insanımızın beden ve ruh sağlığının korunması yanında, eğitsel yönünün de olduğu ortada. Milli Eğitimimizin de bu sürece katılımı son derece önemli. Toplum olarak yaşam kalitemizi artırmak için hedeflerimizin, iyi bir iletişimin ve motivasyonun olması gerekiyor. Bu güzel tesisin insanımızın sağlığına, sıhhatine ve bireysel gelişimine katkı sunması temennisiyle, Şehit Doktorumuz Ekrem KARAKAYA’ya bir kez daha başsağlığı diliyorum. Sağlıkta şiddet olmasın, toplumda şiddet olmasın. Her türlü şiddetin bertaraf edilmesi yalnızca hukuki formel olarak değil, aynı zamanda etik değerlerle, anne ve babaların çocuklarını yetiştirmesinde de önem arz ediyor. Merkezin Karatay’a, Konya’mıza ve insanımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Nakipoğlu Şehit Uzm. Dr. Ekrem KARAKAYA Sağlıklı Hayat Merkezi’nin sağlıkta örnek bir model olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet KOÇ;

“Sağlık Bakanlığımızın, belediyelerimizin ve hayırseverlerimizin örnek bir dayanışmasıyla yeni sağlık yatırımlarının tamamlanması, yeni protokoller ve yeni projelere atılan imzalarla Konya’mız çağdaş sağlık tesislerine kazanıyor. Konya modeli en güzel örneklerle karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz gibi kısa süre önce Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin KOCA’nın katılımlarıyla 83 sağlık tesisimizi hizmete açtık. Son 5 yılda bu model ile birlikte 31 ilçemizde yüzlerce sağlık tesisi kazandırıldı. Hem bu modeller hem de yapılan tesislerin özellikle planlamalarıyla, Sağlık Bakanlığımızca ülkemize örnek gösterilen bir il olduk. Desteklerinden dolayı Sayın Bakanımıza, Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza ve tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Arsa tahsisi ve binanın tamamı Karatay Belediyesi tarafından yaptırılan ve çok kısa bir sürede hizmete açılan bu modern binamız hizmete açılıyor. Menfur bir saldırı sonucu, Konya Şehir Hastanemizde görevi başında şehit edilen mesai arkadaşımız Uzm. Dr. Ekrem KARAKAYA’nın isminin sağlık kompleksimizde yaşayacak olması, bizler için büyük bir onur olmuştur. Sağlık hizmetlerinde, hizmet kalitesinin yanında kolay ulaşılabilirlik de son derece önemli. Vatandaşlarımıza mahallemizde hem koruyucu sağlık hizmetleri, hem aile sağlığı, hem de acil sağlık hizmeti sunulacak olan bu örnek model binanın, arsa tahsisi ve yapımından dolayı Karatay Belediyesi Başkanımız Sayın Hasan KILCA ’ya, bakanlığımız ve mesai arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Tesisin Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Karatay Belediyesi tarafından Nakipoğlu Mahallesi’ne kazandırılan, Nakipoğlu Şehit Uzm. Dr. Ekrem KARAKAYA Sağlıklı Hayat Merkezi’nin resmi açılışı, edilen duaların ardından gerçekleştirildi. Protokol üyeleri daha sonra merkezi inceleyerek, yetkililerden tesis hakkında bilgi aldılar.

• 3.png
  • 4.png