Hastanemize başvuran 83 yaşındaki hastanın mesanesinden 250'nin üzerinde taş çıkarıldı.
25 Mayıs 2023

Konya'da yaşayan 83 yaşındaki Süleyman TOKGÖZ, Hastanemiz Üroloji Polikliniğine çeşitli şikayetlerle müracaatta bulundu.

Üroloji Kliniği Uzm. Dr. Burak YILMAZ tarafından yapılan muayenede; “Süleyman TOKGÖZ'ün mesanesinde çok sayıda taş olduğu ve prostat büyümesi rahatsızlığı tespit edildi.”

Gerekli tetkiklerin ardından hastamız prostat ve mesane taşına yönelik ameliyata alındı. Ameliyat yaklaşık 2 saat sürdü. Hastanın mesanesinde en büyüğü yaklaşık 2 santimetre çapında yaklaşık 250-300 adet taş görüldü. Prostat ameliyatı yapılıp, taşlar çıkarıldı. Başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi.

Konya Şehir Hastanemiz Üroloji Kliniği İdari Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Bilal HAMARAT açıklamalarda bulundu:

“Erkek hastalarda 50 yaşından sonra prostat hastalıklarının sık görüldüğünü, buna bağlı olarak mesane taşlarının oluşabileceğini, özellikle idrar yapmakta zorluk çeken ve idrar yolu kanaması olan hastaların geciktirmeden Üroloji Uzmanına başvurması gerektiğini” belirtti.

• UROLOJI (2) VERS 2.jpeg
  • WhatsApp Image 2023-05-24 at 16.58.05.jpeg