Sağlıkta Güvenin Adresi Konya Şehir Hastanesi
26 Ocak 2023

Sağlıkta Güvenin Adresi

Konya Şehir Hastanesi

Konya Şehir Hastanesi 2022 yılı değerlendirme toplantısı İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, başkanlığında gerçekleştirildi. Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Günenc ile birlikte tüm hastane yöneticileri, klinik sorumluları, öğretim görevlileri ve uzman hekimlerin hazır bulunduğu toplantıda Şehir Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetleri, istatistiksel veriler eşliğinde ele alınarak tespit edilen sorunlarla ilgili çözüm önerileri tartışıldı.

‘Konya’nın Lokomotif Hastanesi’

Konya Şehir Hastanesi’nin yaklaşık 2,5 yıl önce hizmet sunmaya başladığını hatırlatan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Sağlık yöneticileri olarak hastanemiz açıldığı gün kendimize bir hedef belirlemiş ve bu hedefi sizlerle de paylaşmıştık. Konya Şehir Hastanesi’nin ilimizde sağlıkta lokomotif bir hastane olması bizlerin ilk hedefiydi. Hastanemizdeki ameliyat sayıları, poliklinik sayıları ve özellikli birimlerimizde yapılan işlem sayılarına baktığımızda çok şükür bu hedefimize ulaştığımızı artık rahatlıkla söyleyebilirim. Hastanemizin, vatandaşlarımızın derdine deva olacak şekilde, hizmet odaklı ve verimli çalışması hepimizin önceliğiydi. Bizlere verilen emaneti, yapılan bu büyük yatırımı hakkı ile çalıştırmanın gururu ve mutluluğunu burada görev yapan 4.702 mesai arkadaşımızla birlikte yaşıyoruz” diyerek tüm çalışanlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

‘Gelir-Gider Dengesi Yakalandı’

Konya Şehir Hastanesi’nin üst seviyedeki hizmet kalitesi ile halkın hem teveccühünü hem de güvenini kazandığını ifade eden Prof. Dr. Koç, “Hastanemizde sunulan sağlık hizmetleri çeşitliliğinde ve hizmet kalitesinde ciddi bir artış ivmesi yakalamış olduğumuzu istatistiki veriler bizlere çok net göstermektedir. Hayal ettik, hedefimizi belirledik, çok çalıştık ve başarıya ulaştık. Tüm şehir hastaneleri arasında gelir-gider dengesi en iyi olan hastaneler arasına girdik. İnşallah bu başarıları 2023 yılında da devam ettirerek hastanemizi çok daha iyi seviyelere hep birlikte getireceğiz” dedi.

‘2022 yılında 2 milyon 262 bin hastaya sağlık hizmeti sunuldu’

Açıldığı günden bu yana Konya ve çevre illerdeki vatandaşlara nitelikli sağlık hizmeti sunan Konya Şehir Hastanesi 2022 yılında 549 bin 468’i acil servisten olmak üzere toplam 2 milyon 262 bin hastaya tedavi hizmeti sağladı. 1.250 yatak kapasiteli hastanede, yaklaşık 450 hekim, 296 asistan, 1.500’ün üzerinde ebe ve hemşire ile birlikte 4 bin 702 çalışanın görev yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Koç, aynı dönem içerisinde hastanede 34 bin 74’ü özellikli ameliyat olmak üzere toplamda 76.806 ameliyatın gerçekleştirildiğini açıkladı.

‘8 Bin 881 Doğum Gerçekleşti’

Sağlık Bakanlığı’ndan gelen uzman ekipler tarafından yapılan denetim ve kontroller neticesinde Konya Şehir Hastanesi’nin 2022 yılında ‘Anne Dostu Hastane’ belgesi almaya hak kazandığını da hatırlatan Prof. Dr. Koç, pilot il olarak Konya’da başlayan ‘İlkadım ebe gebe okulu’ projesinin ‘Anne Dostu Hastane’ belgesi alınmasında son derece önemli katkıları olduğunun altını çizdi. Yapılan çalışmalar neticesinde anne adaylarının kaliteli doğum hizmetine ulaştığını ve ciddi bir memnuniyet oranı yakalandığını belirten Prof. Dr. Koç, 2022 yılında 8 bin 881 bebeğin hastanede hayata gözlerini açtığını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’un konuşmasının ardından Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Mustafa Parlayıcı tarafından sunum gerçekleştirildi. Toplantı, yapılan detaylı ( acil, poliklinik, ameliyathane, özellikli hizmetler, MHRS vb. ) sunumun ardından genel değerlendirmelerin yapılmasıyla sona erdi.

• DSC_0722.JPG
  • DSC_0727.JPG