Her yıl büyük bir heyecanla kutlanan “3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası” bu yıl da ‘Her Organ, Bir Hayat’ sloganı ile kutlanıldı.
10 Kasım 2022

Her Organ, Bir Hayat...

Organ Bağışı haftasının önemini vurgulamak amacıyla “Her Organ, Bir Hayat” adı altında hastanemiz konferans salonunda geniş çaplı bir etkinlik düzenlendi.

Programa Konya İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Başkan ve Başkan Yardımcıları, Başhekimimiz Sayın Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan GÜNENC ve tüm hastane yönetimi, Meram NEÜ Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tevfik KÜÇÜKKARTALLAR, Meram Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kültiğin TÜRKMEN, Hastanemiz Organ Nakil Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Akif YAZAR ve çok sayıda sağlık çalışanımızda etkinliğe katıldı.

Etkinliğe, nakil bekleyen bir hasta, kalp nakli yapılan bir hasta ve geçtiğimiz yıllarda geçirdiği bir kaza sonucu beyin ölümü gerçekleşen annesinin organlarını bağışlayan bir hasta yakınımızın da davet edilmesi, organ bağışının önemine farklı bir boyut kazandırdı.

Düzenlenen etkinlikler kapsamında hastanemizin farklı noktalarında organ bağışı stantları kuruldu. Hastanenin yedi ayrı noktasında kurulan stantlarında vatandaşlara ve hastane çalışanlarına organ bağışının önemi anlatılarak broşürler dağıtıldı. Stantlara yoğun ilgi gösterenler organ nakli bekleyen hastalarımıza bir umut olmak adına organ bağışında bulundular.

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Çocuk Bakışı, Organ Bağışı” temalı resim yarışmasında derece yapanlara ödülleri de bu etkinlikte verildi. Yarışmada birinci olan Halenur Yılmaz (13) bisiklet ödülünü alırken, ikinci yarışmacı Ece Alpaydın (15) tablet bilgisayar, üçüncü olan Zeynep Karaarslan (9) ise bir bluetooth kulaklık kazandı. Yarışmada ilk 50 yarışmacı çocuğumuza ise kol saati mansiyon ödülü olarak hediye edildi.

Etkinlik, nakil bekleyen, organ nakli yapılan ve annesinin organlarını bağışlayan vatandaşlara günün anısına plaket verilmesi ile sona erdi.

• DSC_0709.JPG
  • DSC_0710.JPG