Hastanemizde "Dünya Sepsis Farkındalık Günü" etkinliği gerçekleştirildi.
29 Eylül 2022

Farkına Var, Hayat Kurtar...

13 Eylül Dünya Sepsis Günü

Sepsis dünyadaki en önlenebilir ölüm sebeplerinden birisidir. Oysa sepsis, dünyada yılda 30 milyondan fazla bireyi etkilemektedir ve 8 milyona yakın insanın ölümüne neden olmaktadır. Sepsisin erken tanınması ve farkındalığın artması birçok hayatın kurtulması demektir. Hayati risk taşıyan ve yoğun bakım ünitelerinde ölümlerin en önemli sebebi olan sepsise karşı farkındalığı arttırmak amacıyla, her yılın 13 Eylül günü, “Dünya Sepsis Günü” olarak kabul edilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü Mayıs 2017’de sepsisin önlenmesi, tanınması ve tedavisini küresel bir öncelik olarak kabul etmiştir. Bu amaçla hastanemizde “Dünya Sepsis Farkındalık Günü” amacıyla Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Fatih Yücel tarafından hastanemiz konferans salonunda sepsis farkındalık ve bilgilendirme eğitimi yapılmıştır. Eğitim kapsamlı toplantıya hastanemizin idari personeli, yoğun bakım çalışanları, hekimler, hemşireler ve tüm sağlık çalışanları büyük ilgi göstermiştir.

Unutmayalım, sepsis tedavisinde farkındalık hayat kurtarır.

• DSC_0285.JPG
  • DSC_0277.JPG