Hastanemiz Ortopedi Kliniği hekimlerimizden Doç. Dr. Ahmet Sinan SARI, “Dünya Serebral Palsi Günü” dolayısıyla önemli bilgilendirmelerde bulundu.
07 Ekim 2024

Doç. Dr. Ahmet Sinan SARI, “ Bugün 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Günü. Öncelikle serebral palsi nedir? Serebral palsi, gelişmekte olan beyinde gerçekleşen kalıcı ve ilerleyici olmayan hasardır. Bu hasar her ne kadar beyinde oluşsa da etkileri tüm kas-iskelet sisteminde görülebilir. Etkilenen bireylerde yürüme zorluğu, eklem hareket kısıtlılıkları, kas gücü azalması, tendon kısalıkları gibi sorunlar görülebilir. Zekâ genellikle etkilenmez. Beyindeki hasar ilerleyici olmasa bile, kas-iskelet sistemi tutulumları hastanın yaşı ilerledikçe belirgin hale gelebilir. Uygun fizik tedavi ve uygun cerrahi girişimler hastaların birçoğunda hareket kabiliyetini artırarak hayat konforuna olumlu yönde katkıda bulunur.

Hastanemizde serebral palsi tedavisinde yapılması gereken tüm yöntemleri etkin bir şekilde uyguluyoruz. Herkese sağlıklı günler dilerim.” dedi.