Hastanemizin Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, “Serebral Palsi Hastasında Gelişen Kırık” Başarıyla Tedavi Edildi.
07 Ekim 2024

Konya’da yaşayan ve doğuştan serebral palsi hastası olan 24 yaşındaki Dilan İŞLEK, kolunda meydana gelen kırık sonrasında hastanemiz Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’ne başvurdu. Tüm tetkikleri ve kontrolleri yapılan genç hastamız için ameliyat kararı alındı.

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Ahmet Sinan SARI, “Hastamız düşme sonrasında kolunda oluşan ağrı sebebi ile tarafımıza başvurdu. Yapılan muayene ve tetkiklerinde kolunda ameliyat gerektiren bir kırık teşhis ettik. Hastamızda ayrıca serebral palsi hastalığı mevcuttu. Serebral palsi hastalarında kırık için seçilecek tedavi yöntemi, yapılacak ameliyat diğer hastalardan farklılık gösterir. Biz de hastamızı detaylıca değerlendirdik ve kendisi için en uygun olan ameliyatı gerçekleştirdik. Serebral palsi olması sebebiyle daha kapsamlı bir ameliyat yaptık. Her hangi bir sorun yaşamadan kırıkta kaynama gördük ve iyileşme sağlandı. Hastamıza geçmiş olsun dileriz.” dedi.