Hastanemiz Acil Tıp Kliniği ‘nde “Kritik Bakım ve Mekanik Ventilasyon” kursu başarıyla gerçekleştirildi.
22 Temmuz 2024

Hastanemiz, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) tarafından düzenlenen “Kritik Bakım ve Mekanik Ventilasyon” kursu hastanemiz konferans salonunda gerçekleştirildi. Düzenlenen programa ATUDER Yoğun Bakım Çalışma Grubu Başkanı ve Dernek Başkanı Sayın Prof. Dr. Başar CANDER, Başhekimimiz Sayın Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan GÜNENC, hastanemiz Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Sayın Prof. Dr. Mehmet GÜL, Acil Tıp Kliniği hekimlerimiz ile birlikte İstanbul, Şanlıurfa, Karaman, Sivas, Bursa gibi birçok ilden toplam 42 kursiyer katıldı.

Solunum Yetmezliği ve Mekanik Ventilasyon Endikasyonları, Mekanik Ventilasyonun Genel İlkeleri ve İnvaziv MV, Noninvaziv Mekanik Ventilasyon-Özel Durumlara MV, Mekanik Ventilasyonun Sonlandırılması (Weaning), Kan Gazlarının Değerlendirilmesi (Teorik-Pratik-Ortak) gibi konular ile ilk gün cihaz başı pratikleri, Yoğun Bakım Triyajı ve Hasta Bakımı, Yoğun Bakımda Sıvı-Elektrolit Tedavisi, Yoğun Bakımda Nutrisyon, Sedasyon, Analjezi ve Deliryum Yönetimi, Kritik Bakımda Kardiyak USG, RUSH ve BLUE Protokolü gibi konular anlatıldı.

Katkılarından dolayı Başhekimimiz Sayın Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan GÜNENC ‘e, Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet GÜL tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Son derece başarılı geçen kurs sonunda ultrasonografi pratikleri yapıldı.

• Hastanemiz Acil Tıp Kliniği nde Kritik Bakım ve Mekanik Ventilasyon kursu başarıyla gerçekleştirildi.