Hastanemizin Üroloji Kliniği’nde “ Thulium Fiber Lazer (ThuFLEP) Teknolojisi ile Prostat Ameliyatı” başarıyla gerçekleştirildi.
23 Şubat 2024

Hastanemizin Üroloji Kliniği’nde  “ Thulium Fiber Lazer (ThuFLEP) Teknolojisi ile Prostat Ameliyatı” başarıyla gerçekleştirildi.

Ameliyatı gerçekleştiren hastanemiz Üroloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Mustafa Bilal HAMARAT, “İyi huylu prostat büyümesi (BPH) erkeklerin en önemli sağlık sorunlardan biridir. Thulium fiber lazer, iyi huylu prostat büyümesi operasyonlarında kullanılan en güncel lazer teknolojisidir. ThuFLEP ameliyatında vücudun herhangi bir yerine kesi yapılmadan üretradan endoskopik cihazlarla girilir ve lazer enerjisi kullanılarak adenom olarak bilinen iyi huylu prostat dokuları prostat kapsülünden ayırılır. Daha sonra ayrılan bu dokular mesaneye atılır ve mesane içinde parçalanarak dışarı alınır. Thulium fiber lazer teknolojisi ile doku hasarı en aza indirgenir ve işlem sonrasında hastalarımızda daha hızlı ve konforlu bir şekilde iyileşme sağlanmış olur.

Konya Şehir Hastanesi Üroloji Kliniğimizde hastalarımızın hizmetine sunulan Thulium Fiber Lazer ile prostat tedavisi başarıyla yapılmaktadır.” dedi.