Hastanemizin Çocuk Kalp Sağlığı ve Cerrahisi Merkezi’nde Sare Bebek Yeniden Hayata Tutundu.
27 Aralık 2023

Aydın Kuşadası’nda yaşayan Ozan ve Feyza GERMİYANLIOĞLU çiftinin 11 Kasım’da doğan ilk çocuğu olan Sare bebeğin kalbinde sorun olması nedeniyle açık kalp ameliyatı olması gerekiyordu. Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi görevlileri hastanemiz ile irtibat kurarak Sare bebeği Konya’ya sevk ettiler. Hastanemiz Çocuk Kalp Sağlığı ve Cerrahisi Merkezi’ne getirilen Sare bebeğin yapılan tetkik ve kontroller sonucunda kalpten çıkan aort damarının şah damarından itibaren gelişmediği tespit edildi.

Çocuk Kalp Sağlığı ve Cerrahisi İdari Sorumlusu Op. Dr. Murat ŞİMŞEK ve ekibi tarafından Perikard ve Patch Plasti Ameliyatı yapılan Sare bebek, başarılı geçen operasyon sonucu sağlığına kavuştu. Servise alınan Sare bebek, burada bir süre takip edildikten sonra taburcu edildi.

Op. Dr. Murat ŞİMŞEK, “Sare bebeğin kontrollerinde kalpten çıkan aort damarının şah damarından itibaren gelişmediğini tespit ettik. Hemen ameliyata aldık ve ameliyatımız başarılı geçti. Bebeğimiz kontrol ve takibinin ardından taburcu oldu.” dedi.

• Hastanemizin Çocuk Kalp Sağlığı ve Cerrahisi Merkezinde Sare Bebek Yeniden Hayata Tutundu.