Hastanemizin Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, "Supramalleoler Osteotomi İle Deformite Düzeltme” ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.
11 Aralık 2023

Konya’da yaşayan 25 yaşındaki Melek ŞİMŞEK 4 yaşından beri güçlükle ayakta durabiliyordu. Çocukluk Romatizması olarak da bilinen Juvenil Romatoid Artrit rahatsızlığı olan genç hastamız hastanemiz Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde yapılan ameliyatlarla şifa buldu.

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Ahmet Sinan SARI, “ Hastamız bize her iki ayak ve ayak bileğinde şiddetli deformite ve parmak ucu yürüme şikâyeti ile başvurdu. Muayene ve tetkiklerinde hastanın her iki ayak bileğinde şiddetli ekin deformitesi, ayak ve ayak bileğinde ciddi hareket kısıtlılığı tespit edildi. Hastamıza “Supramalleoler Osteotomi İle Deformite Düzeltme Ameliyatı” yapıldı. Tedavi süreci sonunda, hasta ayağını düz basabilir hale geldi. Bel ve ayaklarındaki ağrı çok azaldı. 10 bin kişide bir görülen hastalığı yenen hastamız, artık rahatça yürüyebiliyor. Günlük aktivitelerini çok daha rahat gerçekleştirebiliyor. Sağlık durumu her geçen gün daha iyiye giden hastamız, benzer sorunlar yaşayan hastalarımıza da umut oldu.

Juvenil Romatoid Artrit, çocukluk çağında görülen nadir bir hastalıktır. Vücuttaki tüm eklemleri tutabilir. Ancak esas olarak diz, ayak bileği gibi büyük eklemleri tutar. Tedavinin esas hedefi eklem tutulumlarını kontrol altına alabilmektir. Biz ortopedistlerin bu hastalıktaki esas yeri, uygun tedaviye rağmen gelişen deformiteleri cerrahi olarak tedavi etmektir. Uygun hastada ameliyat ile tedavi ciddi şekilde fayda vermektedir.” dedi.