Hastanemizin Kulak Burun Boğaz Kliniği’nde “Kara Mantar (Mukormikoz) Hastalığı Ameliyatı” başarıyla gerçekleştirildi.
05 Aralık 2023

Yaklaşık iki ay önce hastanemizin Kulak Burun Boğaz Kliniği’ne baş, göz bölgesinde ağrı ve şişlik şikâyetleriyle başvuran Hasan ULUER, başarılı bir cerrahi tedavi sonrasında sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Kulak Burun Boğaz Kliniği doktorlarımızdan Doç. Dr. Abitter YÜCEL, “Kara Mantar (Mukormikoz) Hastalığı, küf mantarına maruziyet sonrası gelişen bir çeşit küf mantarı grubunun sebep olduğu ölümcül, fakat oldukça nadir görülen bir çeşit mantar enfeksiyon hastalığıdır . Hastamız yaklaşık iki ay önce görme bozukluğu, burun tıkanıklığı, yüzde şişlik ve ağrı şikâyetleri ile bize geldi. Zorlu süreci atlattığı için tedavinin bitimine yaklaşmış bulunuyoruz.

Her mantar hastalığı ölümcül olmayabilir. Genellikle halk arasında yaygın olan parmak veya tırnaklarda görülen mantar enfeksiyonundan bahsetmiyoruz. Toprakta çürümüş sebze ve meyvelerde, aynı zamanda çürümüş bitkilerde bulunan bir mantar türünden bahsediyoruz. Bu nedenle özellikle bahçe işleriyle uğraşan ve bağışıklık sistemleri baskılanmış olan bireylerin bu durumda daha dikkatli olması beklenilmektedir. Kara mantar hastalığının belirtilerinden olan görme bozukluğu, burun tıkanıklığı, yüzde şişlik ve ağrı şikâyetlerinden bir tanesi bile fark edildiği takdirde hiç vakit kaybedilmeden en yakın bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekmektedir.” dedi.