Hastanemizde 1-7 Ekim Emzirme Haftası Farkındalık Etkinlikleri Gerçekleştirildi.
06 Ekim 2023

Emzirmenin önemine dikkat çekmek ve anne sütünün faydaları konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapmak amacıyla her yıl 1-7 Ekim Emzirme Haftası olarak kutlanılmaktadır.

Yeni doğum yapan annelerimiz hastane yönetimi tarafından serviste ziyaret edilerek, Karatay Belediyesi ve hastanemizin hazırlamış olduğu hediyeler annelere takdim edildi.

Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Semra ARIBAŞ: “Emzirme Haftası, anne ve bebek sağlığı açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu hafta, annelerin doğumdan sonra bebeklerini emzirme sürecini benimsemeleri ve bu doğal beslenme yönteminin önemini vurgulamak için farkındalık oluşturma amacını taşımaktadır. Emzirme bebeğin bağışıklık sistemini güçlendiren, sağlıklı büyümesini destekleyen, anne ile bebeği arasında güçlü bir bağ oluşturan eşsiz bir süreçtir. Ayrıca emzirme, annenin de fiziksel ve duygusal olarak daha sağlıklı olmasına yardımcı olur. Unutmayalım ki, emzirme her bebek için en iyi beslenme şeklidir ve bu özel bağı güçlendirmek için hep birlikte çaba göstermeliyiz.” dedi.

Etkinlik kapsamında Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizde stant kurularak, hastanemizin değerli sağlık çalışanlarına ve hastalarına çeşitli hediyeler dağıtıldı. Stant alanında geleneksel lohusa şerbeti ve kurabiye ikram edilerek, program sonlandırıldı.