IVF(Tüp Bebek) Tedavisiyle Mutlu Son
14 Ekim 2021

Konya Şehir Hastanesinin ilk tüp bebekleri dünyaya geldi. Bir günde iki ailenin bebek hasretleri başarıyla ilk  tüp bebek denemeleri ile son buldu.

Fatmanur ve Mahmut Esen çifti 5 yıllık evlilikleri sonucunda 2900 gr doğan sağlıklı kız bebeklerini kucaklarına aldılar.

Ayten ve Yasin Çelebi çifti 6 yıllık evlilikleri sonucunda doğan 2600 gr ve 2700 gr sağlıklı ikiz erkek bebeklerini kucaklarına aldılar. Çiflerin mutluluğunu hastane yönetimimiz ve tüp bebek ünitesi ekibi iyi dileklerde  bulunarak paylaştı.

Konya Şehir Hastanesi Tüp bebek ünitesinde  standart ovulasyon indüksiyonu ve aşılama, İCSİ yöntemi ile tüp bebek, sperm ,embriyo dondurma çözme işlemleri sağlık bakanlığının belirlediği yönetmeliklere uygun olarak yapılmakta ve il sağlık müdürlüğümüz tarafından 6 ayda bir denetlenmektedir. Gereken hastalarda infertilite ameliyatları laparoskopi ve histeroskopi yöntemleri ile yapıldıktan sonra hastalara bireysel tedavi yöntemleri planlanmaktadır. Polikliniğimize çocuk isteği ile başvuran her hastayı randevusuzda olsa kabul etmekteyiz. Yönetmelikte belirlenen gerekli tetkik ve belgeleri tamamlanan hastalarımızı tedavi ve uygulamaya almaktayız. Ayrıca ücretli yaptırmak isteyen hastalarımızı da kabul etmekteyiz.

Önceki başarılı tedaviler ile birçok aileye umut olan merkezimizin ana hedefi bilimsel tedaviler çerçevesinde ve son teknolojik donanımlarla hastalarımıza her zamanki gibi devlet güvencesi ve kalitesiyle en iyi hizmet vermektir.