Yılda 35 bin bebeğin doğduğu Konya'da çok önemli sempozyum!

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Anne Ölümlerini Önlemede Gebelik Sürecine Yaklaşım’ konulu sempozyum gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Konya’da yılda yaklaşık 35 bin doğumun gerçekleştiğini belirterek, sempozyumun önemine dikkat çekti

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanı Dr. Tuba Esra Şahlar ve hizmet başkanları ile birlikte çok sayıda hekimin takip ettiği sempozyum, Konya Şehir Hastanesi konferans salonunda yapıldı.

Konya Şehir Hastanesi Başhekimi Dr Öğr. Üyesi Oğuzhan Günenc, Konya Şehir Hastanesi olarak sempozyuma ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek verimli bir toplantı olması temennilerini iletti.

"KONYA'DA ANNE ÖLÜMLERİ ÇOK ÖNEMLİ BİR RİSK"

Başhekim Günenc’in ardından kürsüye gelen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’da, Konya’nın alanında çok değerli hocalarını böylesine bilimsel bir ortamda ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konya’da yılda yaklaşık 35 bin doğumun gerçekleştiğini ifade eden Prof. Dr. Koç, “Bu kadar yüksek sayıda doğum olayının yaşandığı ilimizde, anne ölümleri çok önemli bir risk olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu önem arz eden konunun en temel bilimsel yaklaşımlarla ele alınarak farkındalık oluşturacağı toplantının son derece verimli olacağına inanıyorum” dedi.

Kamu, üniversite ve özel hastanelerle birlikte pandemi döneminde kadın doğum hastalarına gerekli olan hizmetin Konya’da nitelikli bir şekilde sunulduğunu belirten Prof. Dr. Koç, “Kadın hastalıkları ve doğum durmayan ve ertelenemeyen bir süreç olduğu için pandemiye rağmen kamu, özel ve üniversite hastanelerinden hastalarımız gerekli olan hizmeti aldılar. Emeklerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Hep birlikte çok yorulduk ama çok şükür bu günleri gördük. Bugün artık çok rahat bir şekilde farklı konuları konuşabilir hale geldik” diye konuştu.

"MİLENYUM KALKINMA HEDEFLERİNE ULAŞAN 16 ÜLKEDEN BİRİ TÜRKİYE"

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanı Dr. Tuba Esra Şahlar da yaptığı konuşmada, Dünyada en önemli gelişmişlik göstergelerinden birinin anne ölüm oranı olduğunu söyledi. Milenyum kalkınma hedeflerinin 5. Maddesinin anne sağlığının iyileştirilmesi olduğunu hatırlatan Başkan Şahlar, “Bu alanda dünyada örnek gösterilen bir ülkeyiz. Milenyum kalkınma hedefleri ile Dünya anne ölümlerini % 75 oranında azaltmayı hedeflemişti. Dünya da bu hedefe ulaşabilen 16 ülkeden birisi ülkemizdir. Hedefimiz daha da iyiye ulaşabilmektir” diyerek sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından toplantı da anne ölümlerinin azaltılmasına yönelik sunumlara geçildi. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi, Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi, KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi, Konya Şehir Hastanesi ile Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ndeki Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı/Kliniği ile Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı/ Kliniklerinden 30 akademisyen ve klinisyenin oturum başkanı ve konuşmacı olarak katılımları ile tamamlandı.

a.jpg

aa.jpgaaa.jpgaaaaaa.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.