Ülkemiz genelinde sağlık çalışanlarımıza aşı uygulaması başladı
15 Ocak 2021

Ülkemizde tüm sağlık çalışanlarına CoronaVac aşısı uygulanmaya başlandı. İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç ve sağlık yöneticileri de Konya Şehir Hastanesi’nde oluşturulan Covid-19 Aşı Uygulama Odası’nda Çin’den getirilen CoronaVac aşısının ilk dozunu yaptırdılar.

Aşı sonrası aşılama sistemine ilişkin bilgiler veren Prof. Dr. Koç, Konya'da yaklaşık 25 bin sağlık çalışanının aşılanacağını vurguladı. Aşıların kentteki sağlık kurumlarının tamamına dağıtıldığını ifade eden Prof. Dr. Koç, Konya genelinde kamu, üniversite ve özel olmak üzere 33 hastanede ve 216 aile sağlığı merkezinde aşılamaları yaptıklarını aktararak, ilk etapta doktor, hemşire, yardımcı sağlık personeli, laboratuvar çalışanları, sağlık hizmetlerinin verildiği ortamlarda çalışan temizlik personeli, özel diş hekimleri, eczacılar gibi sağlık çalışanlarının randevu alarak aşılanacaklarını söyledi. Prof. Dr. Koç, "Bu sistem gayet şeffaf bir sistem. Herkesin TC kimlik numarasına göre tanımlanmış, yetkilendirilmiş hekim ve sağlık çalışanı tarafından aşının barkotu da okutularak yapılan, kişiye özel bir işlem. Bugüne kadar çok büyük bir mücadele verdik ve çok yorulduk. Bu işin en son noktası aşı işlemi. Salgın hastalıklardaki en büyük silahımız aşı. " dedi.

İl Sağlık Müdürü Koç, aşı odalarının saat 09.00-17.00 ve 17.00-00.00 olmak üzere iki vardiyada hizmet vereceğini de ifade ederek yapılacak olan aşıların ülkemize ve Konya’mıza hayırlı olmasını diledi.

> Aşı Rehberi ve Toplam Aşılanan Kişi Sayısına Ulaşmak İçin Tıklayınız.

• 4.png
  • 5.png